logo
Повідомлення про обробку персональних даних

Відповідно до пунктів 1 і 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» Міністерство цифрової трансформації України повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів мобільного застосунку «Дій вдома»,третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб’єкта персональних даних.

1. Володільцем персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів мобільного застосунку «Дій вдома», (далі — персональні дані, що обробляються), є держатель Єдиного державного веб-порталу електронних послуг — Міністерство цифрової трансформації України (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України — 43220851; місцезнаходження: 03150, м. Київ, вул. Ділова, буд. 24; номер контактного телефону: +38(044) 207-17-30).

2. Розпорядником персональних даних, що обробляються, є Державне підприємство "Дія" (ідентифікаційний код юридичної особи — 43395033, місцезнаходження: 03150, м. Київ, вул. Ділова, 24, номер контактного телефону: +38(044) 207-17-48).

3. Місцезнаходження персональних даних, що обробляються: дата-центр De Novo, 04136, м. Київ, вул. Північно-Сирецька, буд. 1-3.

4. До складу персональних даних, що обробляються, введено відомості про:

- прізвище, ім’я та по батькові;

- дату народження;

- ознаку статі;

- мобільний номер телефону;

- адреса, за якою особа перебуває на самоізоляції;

- інформація щодо госпіталізації чи самоізоляції особи, яку визнано інфікованою;

- стан здоров’я;

- місцезнаходження;

- фото особи.

Зазначені вище відомості мобільного застосунку «Дій вдома», з електронних інформаційних ресурсів чи з інших джерел збирання мобільного застосунку «Дій вдома», суб'єктом персональних даних (його представником), третіми особами відповідно до визначеної мети обробки (збору) персональних даних.

Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою мобільного застосунку «Дій вдома».

5. Метою збору персональних даних, що обробляються, є протидія поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

6. Третіми особами, яким передаються персональні дані, що обробляються, є:

Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція та її територіальні органи в межах інформаційного обміну відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255).

7. Персональні дані зберігатимуться Міністерством цифрової трансформації України строком до кінця карантину (прийняття відповідного рішення уповноваженими органами про завершення карантину) та протягом 30 днів з дня скасування карантину, але не довше, ніж це потрібно для досягнення мети, визначеної в пункті 5.

8. Згідно із частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб'єкт персональних даних має право:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніше як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) висувати вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) висувати вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди (якщо така згода надається);

11) відкликати згоду на обробку персональних даних (у випадку, якщо таку згоду було надано);

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.